Sog’liq uchun eng xavfli ziravorlar

Tibbiyot olimlari inson salomatligi uchun eng zararli va hatto xavfli ziravorlar va souslarni aniqladilar. Olimlar ogohlantirishicha, bu ziravorlarni muntazam iste’mol qilish bilan qon aylanish tizimida muammolar paydo bo’lishi mumkin. Bu tanadagi modda almashinuv jarayonida jiddiy buzilishlarga olib kelishi mumkin.

Tuz

Birinchi zararli ziravor – bu oddiy osh tuzi. Tuz qon tomirlariga salbiy ta’sir qiladi, qon bosimini oshirib, gipertoniya kasalligiga olib keladi. Jahon sog’liqni saqlash tashkiloti kuniga 5 grammdan ortiq tuz istemol qilmaslikni tavsiya qiladi. Sog’lig’ingizni yaxshi saqlash uchun, ushbu maslahatlarga amal qiling.

Shakar

Odatda «oq o’lim» deb nomlanadigan yana bir mahsulot. U modda almashinuvini buzadi, qandli diabet va tish kariesiga olib keladi. To’g’ri shakar glyukoza manbai hisoblanadi, biroq mutaxassislar glyukozani tabiiy mahsulotlar – mevalar va asaldan olishni tavsiya etadilar.

Mayonez

Mayonez salomatlik uchun eng zararli souslardan biri ekanligiga shubha yo’q. Buning sababi, do’kon mayonezining tarkibida juda ko’p miqdorda yog ‘va zararli qo’shimchalar mavjud. Agar siz mayonez bilan salatlarni yoki shunchaki mayonezni o’zini iste’mol qilishni yaxshi ko’rsangiz, vaqt ajratib, tuxum va zaytun yog’idan o’zingiz mayonez sousini tayyorlang. Shunda siz jigaringizga kamroq zarar yetkazasiz va taomdan ko’proq foyda olasiz.

Soya sousi

Soya o’simligida zararli narsa yo’qdek tuyuladi. Ammo, afsuski, biz sushi bilan istemol qiladigan sevimli sousning zarari yo’q emas. Ushbu sousda kunlik iste’mol qilinadigan tuz miqdorining 36%i mavjud.

Fikr bildirish

Email manzilingiz chop etilmaydi. Majburiy bandlar * bilan belgilangan